Berichtenarchief

Welkom in ons archief. Hieronder vinden jullie alle berichten en wedstrijdverslagen terug van de korte nabije geschiedenis!

30 juli Open meeting in Heusden (Johan D.)

Door de felle wind (  5 à 6 m/sec ) waren de verwachtingen op de open meeting van 30 juli in Heusden niet zo groot. Toch liepen Goran Duijsters en Dieter Vaesen er een PR op de 1500m .Goran  liep als eerste cadet over de meet in een tijd van 4’35”76 en Dieter  als derde cadet in een tijd van 4’52”44. Britt Lemmens werd op de 1500m  tweede bij de scholieren   in een tijd van 5’13”92

Verslag open meeting Heusden 30/07/2017 (Jomme Claes)

Zeven van onze atleten tekenden present op de open meeting van Heusden. De wind blies er sterk in het voordeel bij de spurt- en springnummers en dit resulteerde in menig persoonlijk record.
Zoals dat wel vaker het geval is, mocht Femke Vanhees de spits afbijten op de 60m vlak. Meteen leverde dat het eerste PR van de dag op, want Femke werd 4e in 9.63s. Ook broer Jonas Vanhees stond aan de start van die 60m en wist voor de eerste keer onder de 9.00s te duiken. Met een PR van 8.96s werd hij ook 4e. Op de 80m bij de miniemen meisjes vonden we Rhune Winters en Shana Van Elderen terug. Rhune won haar reeks in een nieuw PR van 11.57 seconden en werd in totaal 7e. Shana werd 2e in een tijd van 10.75s. Ondertussen had Arne Landuyt een hockeybal opgeraapt om deze naar een zeer verdienstelijke 25.59m en een 3e plaats te gooien.
De kampnummers werden even onderbroken voor een reeksje 1000’en. Femke en Fleur Heylen liepen deze afstand in 3.36.76 (PR, 2e plaats) en 4.28.04 (12e), respectievelijk. Jonas en Arne hingen continu in elkaars buurt en finishten dan ook als 2e en 3e in 3.39.28 (PR) en 3.42.99 (PR). Bij de miniemen stond Britt Vaesen aan de start. Ook zij liep een nieuw PR met een tijd van 3.33.94 (8e), en dat terwijl ze eigenlijk continu met haar neus in de wind moest lopen.
Met die zware benen mochten dan terug de kampnummers hervat worden. Femke kon rechtstreeks van de piste de zandbak inspringen, maar dat deerde haar blijkbaar niet want ze werd 7e met een nieuw PR van 3.54m. Jonas en Arne konden wat langer rusten voor zij zandkastelen mochten bouwen en ze deden dat respectievelijk op 4.23m (PR, 3e) en 3.46m (PR, 9e) van de balk.
Als afsluiten kwamen de miniemen meisjes nog eens aan de bak in het speerwerpen. Shana wist het projectiel 19.40m ver in het gras te laten prikken (9e) en Rhune na 17.30m (12e).
Proficiat!

Nacht van de Atletiek 22 juni 2017 (Johan Dreesen)

Goran Duijsters wint op de nacht van de atletiek de 800m bij de cadetten .In een mooie reeks met drie Nederlanders en zes Belgen met een pr binnen de twee seconden zat er na 400m in 61” een mooie tijd aan te komen .Goran liep zeer attent in derde à vierde positie,en plaatste op 200m van het einde een verassende demarrage,en mag onmiddellijk een 5à6m voorsprong ,die hij kom vasthouden tot op de meet .Hij eindigde als 1ste met een nieuwe PR van 2’05”80 meteen de 7de tijd op de jaar ranking bij de cadetten van dit jaar.Bij de scholieren dames stond Britt Lemmens aan de start ,ze ging goed mee in de start maar kwam 600m nog wat snelheid te kort om met de eerse mee te gaan .Ze eindigde op de 5de plaats in een tijd van 2’25”77 . Bij de Miniemen was Tuur Mertens onze vertegenwoordiger. Het ging er vanaf de eerste meters zeer snel aan toe .Tuur kwam in een 2de groep terecht ,en liet zien dat hij op het einde nog snel kan zijn ,als eerste van de groep eindigde hij op een 7de plaats in een tijd van 3’15”27. Proficiat voor jullie mooie wedstrijd.

Bike en Run Bree

Bike en Run Opitter

 

Na podiumplaats van vorig jaar (Roel en Yano Truyers) opnieuw een podiumplaats voor AVT Hechtel. Stef Simons won samen met zijn vriendin Lien Peeters de 21 km gemengd. OP de 14 km gemengd werd Yalina Truyers, samen met vriend Glenn het 6de.

Verslag PK Limburg 24/06/2017 (coach Jomme Claes)

 

PR Extravaganza op het provinciaal kampioenschap!
Acht pupillen en miniemen tekenden present op dit kampioenschap en het waren Florian Opel en Flor Lambrechts die gezamenlijk de spits mochten afbijten om 14.00u. Florian deed dat in het speerwerpen en werd 8e met een worp van 16.11m. Flor werd overtuigend Limburgs kampioen op de 60m horden in een tijd van 11.44s. Daarna maakte Jonas Vanhees zich op voor het verspringen. Jonas was duidelijk opgelucht toen hij in zijn 2e poging eindelijk voor de eerste keer voorbij de 4m sprong (4.13m) en dit leverde hem ook een mooie 4e plek op. Ondertussen werd Florian 5e op de 80m vlak in een tijd van 12.42s. De startblokken werden 20m korter bij de aankomst geplaatst, waar Quinten De Hondt besloot om er dan maar in te kruipen. Hij sleutelde wat aan zijn techniek door zijn knieën hoger te heffen en kaapte zo de bronzen medaille weg in een tijd van 9.35s. Slechts één honderdste boven zijn PR. Quinten trad ook nog aan in het hockeywerpen samen met kameraad Arne Landuyt. Quinten leverde een mooie eerste worp af, maar stapte net op de lijn. Daarna ging het stroef en hij werd 9e met een worp van 19.40m. Gelukkig kan Quinten de zaken gemakkelijk relativeren. Arne daarentegen verbrak voor de tweede week op rij zijn PR en werd 7e met 25.66m. Drie van de vier musketiers deden mee aan het hoogspringen en wat een wedstrijd was me dat! Zowel Arne als Jonas verbraken hun PR met 10cm! Arne werd 6e met 1.25m, Jonas werd wederom 4e met 1.30m en Flor werd Limburgs Kampioen met 1.39m. Flor probeerde nog op 1.43m voor een nieuw PR, maar miste nipt.
Bij de dames namen Fleur Heylen, Eline Debaere en Femke Vanhees deel. Zij maakten het voor de trainer heel gemakkelijk want ze namen alle drie deel aan zowel de 60m spurt als de 1000m. Op de 60m werd Femke 9e in 9.72s, Eline werd 10e in 9.75s (PR) en Fleur 18e in 12.13. De 1000m werd afgehaspeld met Eline op een 4e plek, Femke op de 5e plaats en Fleur op de 12e stek. Hun tijden waren respectievelijk 3.44.06, 3.44.48 en 4.13.97.
Proficiat aan allen! De trainers zijn altijd trots op jullie inzet tijdens de wedstrijd en het is leuk om te zien dat dit gepaard gaat met een gestage groei in jullie prestaties! Doe zo verder!

Beklimming Mont Ventoux door Kevin Vanhamel

De Ventoux krijgt nogal wat naar z’n kop geslingerd. 
Wie door het mythische maanlandschap zwoegt, de longen brandend bij elke ademteug, de benen stijf van zuur, heeft zelden fraaie woorden over voor de berg.
Waarom sta ik hier dan in hemelsnaam toch aan de start? 
Waarom toch sta ik om half 7 in de ochtend met een paar duizend Vlamingen paraat om richting wolken te fietsen? 
Ondanks alle verwensingen, pijn en zweet, geen weg meer terug: die berg op!

De Ventoux roept mij, trekt mij naar zich toe, laat me maar niet los.
Als was het een Lorelei voor fietsers. Wat is dat toch dat mij die flanken opdrijft?
Ik denk dat het de overstijging is. 
Geen andere plek in Europa verzinnebeeldt dat beter.

Want hoe nietig voel je jezelf niet als je aan z’n voet staat? 
Hogerop murw gemalen door de steile kilometers. 
Nog later: mak gebrand door de felle zon.
Of platgeslagen door de hevige wind wanneer ook de bomen er genoeg van hebben. 
En hoe nederig, stil, ingekeerd ben je wel niet wanneer je voorbij het monument voor Tom Simpson fietst? 
Intussen misschien moedeloos frunnikend aan je verzet, 
tegen beter weten in hopend op toch nog ergens een vergeten kransje.

Maar dan – quasi onverwacht – doemt die rood-witte toren op. 
De vleugels die je dan krijgt, daar kan geen energiedrank tegenop. 
Boven te staan en te weten: ik heb het beest verslagen, ik heb de reus geveld! 
Dan voel je je groter dan eender welke berg. 
Dan wordt niet meer gescholden of gevloekt. 
Dan rest enkel nog: merci, bedankt.

Wie de Ventoux bestijgt, overstijgt vooral zichzelf. 
Niet alleen op de flanken van de berg: maar ook de maanden vooraf. 
Van zodra je uit de zetel en op de fiets bent gestapt voor de honderden trainingskilometers die voor de boeg staan.

Na 182 Zuid-Franse kilometers in de benen en een hoogtemeterstand van meer dan 4500 kwam ik moe maar voldaan aan met maar 1 bedenking: ik heb mijn grenzen weer verlegd.

Verslag Pater Vandenberk trofee 17/06/2017 (Jomme Claes)


Alleen 6 pupillen (en 2 benjamins) van onze kern op de wedstrijd in Kiewit dit weekend, waarschijnlijk door de toetsen/examens van onze miniemen. 
Bij de jongens troffen we Jonas Vanhees, Arne Landuyt en Quinten De Hondt aan. De meisjes werden vertegenwoordigd door Femke Vanhees, Eline Debaere en Jolien Leekens. 
Jonas wist een 2e plaats te veroveren in het verspringen met een sprong van 3.85 meter en benadert zo zijn PR (3.89m) in zijn 2e wedstrijd van het seizoen. Quinten en Arne wisten beide hun PR stevig te verbeteren. Ze sprongen respectievelijk 3.54m (9e) en 3.21m (15e). Daarna maakten de jongens zich op voor de 60m spurt. Quinten overbrugde die afstand in 9.56s (10e), Arne in 10.09s (18e) en Jonas in 9.40s (7e). De kornuiten deden ook alle drie mee aan het hockeybal werpen. Quinten, Arne en Jonas werden hier respectievelijk 7e, 8e en 11e met worpen van 26.30m (PR) 24.86m en 24.28m. Jonas gaat vol voor het klassement in de Pater Vandenberk trofee en liep dus ook de 1000m. Het ging moeizaam, maar Jonas finishte als 9e in 3’49″57. Arne gaf wijselijk forfait voor de 1000m aangezien hij lichte last van de achillespees had.
Over naar de meisjes dan. Eline en Femke namen allebei deel aan het verspringen. Femke werd 14e met een sprong van 3.20m en Eline werd 18e met een sprong van 2.97m (PR, want de eerste keer dat Eline dit doet op een wedstrijd). Ze lieten echter telkens een goeie voet voor de balk liggen. Op aansporen van de trainer zette Femke in de laatste poging alles op alles en leverde een mooie sprong af die helaas net ongeldig was. Femke liep ook de 60m en deed dat in 9.66s (PR?, 11e). Op de 1000m werden deze twee jongedames vergezelt door een derde kompaan onder de vorm van Jolien Leekens. De eerste 600m vormden ze een treintje voor plaats 2, 3 en 4, maar Femke moest dan toegeven. Ze kon echter haar 4e plek nog vasthouden met een tijd van 3’42″50. Jolien en Eline spurtten tegen elkaar voor de 2e en 3e plaats. Jolien bleek de sterkste te zijn en liep de 1000m in 3’36″36. Eline haar tijd was 3’36″95.

Open  meeting  in eigen duinenstadion  op 4 juni 2017

voor verslag : Johan Dreesen

Voor onze atleten was het nog een laatste gelegenheid  om voor  het examen een goede prestatie neer  te zetten  .Na  verschillende afzeggingen waren er toch nog  5  atleten die er een mooie wedstrijd van wilde maken .Twee scholieren Dames met Sien Smeets en Brit Lemmens  stonden aan de start bij de 800m Daar ze  met 13 op de gebogen lijn startte was het belangrijk  om goed te vertrekken .

Brit had een goede start en zat goed mee voorin ,Sien werd  echter ingesloten en kom na heel wat wringen  na 250m naar voor lopen maar was op achtervolgen aangewezen .Britt werd 3de in een tijd van 2’22”48 een mooie PR  verbetering met 5 sec  Sien liep toch nog haar beste tijd van dit seizoen  in 2’ 26” 44,,bij een goede start had er meer ingezeten.

 

Bij de Cadetten heren stonden  Goran Duijsters , Dieter Vaesen ,en Siebe Vanbaelen  aan de start. Goran nam eerder een voorzichtige start bleef lang in derde à vierde positie hangen om dan de laatste 200m voluit te gaan . hij kwam nog heel dicht op de winnaar , en liep een nieuwe PR van 2’07”72 ,Op dit moment een 9de plaats in de Belgische  top tien ranking . Dieter en Siebe bleven lang in elkaars buurt lopen ,in de laatste 300m versnelde Dieter en liep hij van Siebe weg  .Dieter liep een tijd van 2’17”74 in zijn allereerste 800m en Siebe die nog maar aan zijn tweede wedstrijd ooit bezig was eindigde een paar seconde later in een tijd van 2’20”84  en meteen ook een nieuwe PR. Proficitat en nu nog een goed examen .

Meeting AVT Hechtel

Op onze eigen meeting namen er 3 sprinters deel. De jongste was Daphne Davids. Zij maakte na een lange periode van blessureleed haar comeback. Met een tijd van 14.01 en een lichte tegenwind opende ze sterk op haar eerste 100m sinds lange tijd. Mits wat wedstrijdritme en wat meewind zullen de tijden wel snel onder de 14” gelopen worden. Op de 200m liet ze een tijd optekenen van 29”19.

Kobe Claes was onze 2de atleet van de dag. Hij liep voor de eerste maal in zijn leven een 400m. Niet goed wetende wat er te gebeuren stond startte hij bijzonder sterk en kwam hij zelfs in een tijd om en bij de 25” door na 200m. Even leek het dat hij dit vlot zou kunnen volhouden. Helaas viel het na 300m een beetje stil waardoor hij toch enkele seconden verloor in het 2de deel van zijn race. Hij eindigde als 3e in een tijd van 54”96.

Niet helemaal tevreden van zijn 400m besloot hij na lang twijfelen toch deel te nemen aan 200m. Dit leek een zeer goede beslissing te zijn. Totaal onverwacht werd Kobe 3e in zijn reeks en verbrak hij zijn voormalig persoonlijk record met maar liefst 6 tienden.

Voor Michiel Deckers werd het een wedstrijd voor de lol. Nadat hij gisteren maar liefst een half uur niet kon rechtstaan na zijn 400m race was het al verbazend dat hij vandaag aan de start stond van de 100 en 200m. Met tijden van 11”31 en 22”54 liet hij toch nog zijn 2de seizoenstijd op beide nummers noteren.

Wedstrijdarchief

Laatst bijgewerkt: 28/3/2020
Datum / Uitslag (klikbaar) / Plaats

2019
zaterdag 11 mei 2019 / Pater Vanden Berk Jeugdmeeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zaterdag 8 juni 2019 / Open Meeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 1 september 2019 / Trofee Pater Vandenberk / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2018
Nog aan te vullen.

2017
zaterdag 6 mei 2017 / Pater Theo Vanden Berk Jeugdmeeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 4 juni 2017 / Open Meeting Betonvloeren Leekens / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 3 september 2017 / PVB jeugdmeeting Sanitair Verhees / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2016
zondag 4 september 2016 / Jeugdmeeting Sanitair Vanhees / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 5 juni 2016 / Open Meeting Betonvloeren Leekens / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 8 mei 2016 / Pater Theo Vanden Berk Jeugdmeeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2015
zondag 3 mei 2015 / Pater Theo Vanden Berk Jeugdmeeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zaterdag 6 juni 2015 / Open Meeting Betonvloeren Leekens / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 6 september 2015 / Jeugdmeeting Sanitair Vanhees / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2014
zondag 4 mei 2014 / Pater Theo Vanden Berk Jeugdmeeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 15 juni 2014 / Jeugd Olympic / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 17 augustus 2014 / PK Aflossing / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 7 september 2014 / Open meeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2013
zondag 19 mei 2013 / Jeugdmeeting Pater Theo Vanden Berk / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 23 juni 2013 / Open Meeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 25 augustus / Jeugdmeeting Patric Derdaele / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2012
zondag 6 mei 2012 / Jeugdmeeting Patric Derdaele / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 24 juni 2012 / SCLB Meeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zaterdag 8 september 2012 / Pater Theo Vanden Berk Trofee / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2011
zaterdag 23 april 2011 / PK AC DAG 1: Loopnummers & Kampnummers / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 24 april 2011 / PK AC DAG 2: Loopnummers & Kampnummers / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 8 mei 2011 / Jeugdmeeting Pater Theo Vanden Berk trofee / Duinenstadion Hechtel-Eksel
zondag 26 juni 2011 / Patric Derdaele meeting / Duinenstadion Hechtel-Eksel

2010
zondag 5 september 2010 / Trofee Pater Theo Vanden Berk /Duinenstadion Hechtel-Eksel